Ga naar de inhoud

Over Saddle Professional

Het verhaal

In 2015 zijn wij, twee zadelpassers, begonnen met het opzetten van een brede opleiding van zadelpassers en zadel/tuig deskundigen. Naast de kennis van het zadelpassen, brachten de vennoten kennis van het onderwijs en het ondernemen in waardoor er een unieke samenwerking ontstond. In 2016 mochten wij onze eerste lesgroep verwelkomen en velen zouden volgen.

De filosofie

De gedachte achter Saddle Professional is een opleiding voor professionele Zadelpassers en Zadelmakers waarbij deskundigen uit de verschillende vakgebieden hun kennis en kunde delen. Praktijkgericht onderwijs staat hierbij centraal waarbij ook het welzijn van het paard een grote rol speelt.

De locaties

In Leusden, op Facilitair Paardencentrum De Hofstede is onze thuisbasis. Daarnaast hebben wij locaties in Vinkega (Fr), PSC De Zuidstroom en in Kootwijkerbroek, pensionstal Equidutch.

Theorie en praktijk

Praktijkgericht onderwijs met een basis van theorie. Op locatie behandelen we zoveel mogelijk praktische zaken. Het huiswerk maak je in je eigen tijd, thuis of waar je maar wilt.

Ervaren professionals

De leraren van Saddle Professional zijn werkzaam in het vak en hebben jarenlange ervaring binnen de branche. O.a. zadelmakers, zadelpassers, fysiotherapeut en dierenarts.

Deskundige begeleiding

We hebben contact via een digitaal platform of appgroepen. Tijdens de opleiding leg je de basis voor een relevant en kwalitatief netwerk van collega’s en andere professionals.